Ympäristöministeriö järjestää Kuhmossa tiedotus- ja keskustelutilaisuuden Ystävyyden puiston säädöshankkeesta 3.9.


Ystävyyden puiston säädöshankkeen tavoitteena on mahdollistaa Petolan luontokeskuksen ja Ystävyyden puiston tutkimuskeskuksen myynti valtion omistuksesta. Ympäristöministeriö avaa säädöshankkeen taustoja avoimessa tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa Kuhmon Petolassa 3. syyskuuta. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Tällä hetkellä Metsähallituksen Luontopalvelut vastaa Kuhmon Tönölänniemessä sijaitsevan luontokeskus Petolan toiminnasta sekä kiinteistön muista rakennuksista. Kiinteistön Ystävyyden puiston tutkimuskeskuksen toiminnasta vastaa puolestaan Suomen ympäristökeskus Syke.

Ystävyydenpuiston säädöshanke on vireillä, koska valtion on taloudellisista syistä luovuttava Tönölänniemen kiinteistön omistuksesta. Ystävyyden puiston luonnonsuojelualueisiin ei ole tarkoitus tehdä muutoksia. Päivitetyn lain on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2025 aikana.

Kaikille avoin yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 3.9.2024 kello 17–18.30 luontokeskus Petolan auditoriossa osoitteessa Lentiirantie 342, 88900 Kuhmo.

Tilaisuudessa:
• ympäristöministeriö avaa Ystävyyden puiston säädöshankkeen tavoitteita, aikataulua ja vaikutuksia
• Metsähallituksen Luontopalvelut antaa katsauksen Petolan luontokeskuksen historiaan ja käyntimääriin, toimintaan tällä hetkellä sekä toiminnan painopisteisiin
tulevaisuudessa.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Ilona Latsa, ympäristöministeriö, p. 0295 250 388, ilona.latsa@gov.fi
Hankkeen etenemistä voi seurata osoitteessa valtioneuvosto.fi tunnuksella YM038:00/2024